Taal en rechtvaardigheid

Philippe Van Parijs (Auteur) In Europa en de wereld Paru en septembre 2015 (broché) en néerlandais
  Taal en rechtvaardigheid_0
  Taal en rechtvaardigheid_1
  Taal en rechtvaardigheid
  • Résumé
  • Détails produits
  • Garanties
  • Accessoires inclus
  • Date de parution septembre 2015
   Editeur Uitgeverij Lannoo
   Format 17cm x 24cm
  • Nederlandse versie van het invloedrijke en controversiële succeswerk Wanneer leidt taaldominantie tot onrechtvaardigheid? Welk beleid moeten we voeren om die onrechtvaardigheid aan te pakken? Maakt het taalterritorialiteitsprincipe deel uit van zo'n beleid? Of is het zelf een bron van onrechtvaardigheden? Het Engels verspreidt zich over de wereld met een ontzaglijke snelheid. De dominantie van die taal roept echter belangrijke vragen op. Kan de status van het Engels als lingua franca helpen om onrechtvaardigheid te... Voir la suite

  fnacpro.be

  Professionnels ? Profitez des prix négociés

  • 29 €99
   26 €99

   En stock en ligne

   En magasin

   Retrait gratuit

   Voir la disponibilité en magasin

   Voir toutes les options et délais de livraison
  • Satisfait
   ou remboursé
  • SAV Fnac
   7 jours sur 7
  • Retour gratuit
   en magasin
  • Paiement
   à l'expédition

  1 Offre Spéciale Taal en rechtvaardigheid

  • Journées Adhérents

  Journées Adhérents:
  -10% de remise sur une large gamme de produits!

  Offre réservée à nos adhérents valable jusqu'au 02 novembre 09h59, dans la limite des stocks disponibles et uniquement pour les produits en stock et vendus par Fnac.be. Offre non cumulable avec d'autres offres en promotion ou avantages adhérents. Remise non valable à l'achat d'un iPhone, Apple Watch Serie 3 & 4, Devialet, une console de jeux, coffrets cadeau, cartes cadeau, cartes prépayées, billetterie, livres francophone, bon plans et certains autres produits.

  Ajoutez la carte adhérent à votre panier
  et profitez immédiatement de -10% sur tous vos achats.

  Résumé

  Nederlandse versie van het invloedrijke en controversiële succeswerk Wanneer leidt taaldominantie tot onrechtvaardigheid? Welk beleid moeten we voeren om die onrechtvaardigheid aan te pakken? Maakt het taalterritorialiteitsprincipe deel uit van zo'n beleid? Of is het zelf een bron van onrechtvaardigheden? Het Engels verspreidt zich over de wereld met een ontzaglijke snelheid. De dominantie van die taal roept echter belangrijke vragen op. Kan de status van het Engels als lingua franca helpen om onrechtvaardigheid te bestrijden, of net niet? In dit boek toont Philippe Van Parijs aan dat een wereldwijde lingua franca daar wel degelijk toe kan bijdragen, zolang we de oneerlijke situaties aanpakken die ze creëert. Zo worden native speakers te vaak bevoordeeld, en zorgt de dominantie van één taal ervoor dat gebruikers van andere talen niet hetzelfde respect krijgen. Om een dergelijke onrechtvaardigheid tot een minimum te beperken, stelt Van Parijs duidelijke principes en belangrijke bijbehorende beleidsimplicaties voor. Zo reikt Taal en Rechtvaardigheid een perspectief aan om de arrogantie van de machtigen te ondermijnen en de verontwaardiging van de machtelozen te versterken.

  Avis clients Taal en rechtvaardigheid

  Soyez le premier à partager
  votre avis sur ce produit

  Donner votre avis ✔ Votre avis a été enregistré

  Caractéristiques détaillées

  Auteur

  Philippe Van Parijs

  Editeur

  Uitgeverij Lannoo

  Date de parution

  septembre 2015

  Format

  17cm x 24cm

  Poids

  0,6300kg